woensdag 11 maart 2009

Engelse dominantie verpest Champions League

Zucht, zucht, zucht, andermaal zucht...

Na alweer een bijzonder frustrerende voetbalavond (die ironisch genoeg mijn gelijk uit de vorige post bewijst), zit er mij niets anders op dan die frustraties om te zetten in alweer een nieuwe blog over voetbal (sorry dames).

Waarom domineren de Engelse ploegen in Europa? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk zeer eenvoudig : MONEY ! Sinds Roman Abramovitch van Chelsea zijn speeltje maakte, zijn ook Liverpool en Manchester (zowel United als City!)in handen gevallen van schatrijke buitenlandse investeerders. Voeg daarbij de gigantische tv-inkomsten en je weet waarom maar liefst de helft van de kwartfinalisten van het Europese kampioenenbal uit Engeland komt. Dit is niet alleen zeer frustrerend voor een STVV-fan met Italiaanse sympathieën die ook graag een Champions League avond meepikt zoals ik, dit is frustrerend voor heel het Europese vasteland. En het zal er niet op verbeteren : meer Chamions League-wedstrijden winnen betekent nog meer inkomsten, waardoor steeds meer topspelers uit pakweg Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk hun geluk aan de andere kant van het Kanaal zullen beproeven. Het is met andere woorden een straatje zonder eind.

Soit, de Champions League is wat mij betreft vanaf heden afgelopen. Rest mij enkel nog de titelstrijd in de Belgische tweede klasse. Een mens is rap tevreden!

Om toch nog even olie op het vuur te gooien, hier even een belachelijk mislukt truucje en een hilarische misser van de enige man die erin slaagt om een mooi kleurtje op te doen in het nochtans kille en regenachtige Engeland : Cristiano Ronaldo.

Arrividerci!




1 opmerking: